klicka här för att boka kurs, träning, jolleplats
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Seglarskola för barn 6 - 8 år
Guide barn 6-8 år

På alla våra seglarläger har vi som ambition att ge dig en rolig och lärorik upplevelse. Våra kurser bedrivs i Optimistjollen, en stabil och lättmanövrerad båt - perfekt för nybörjare med andra ord! Utöver en veckas läger välkomnar vi dig att fortsätta utveckla din segling tillsammans med dina nya kamrater hela sommaren, helt gratis! Se Grön träningsgrupp längst ner på sidan.  

 

Steg 1 Pirat

Piratseglarskola är för de barn mellan 6 och 8 år som vill uppleva äventyr på havet! Kursen är perfekt för dig som är för liten för seglarskolan men ändå vill testa på segling och vattenaktiviteter på ett lekfullt vis. Skattjakter, pirater och spännande äventyr utlovas!

Målet med kursen är att ge barnen en rolig introduktion till båtlivet och att de ska bygga upp en trygghet i att vistas intill och på vattnet.

 

Kurstid 15 h

Kursavgift: 1400 kr, inget medlemskap krävs. 

 

Länk till anmälan

 

Steg 2 Nybörjare Optimist 

Detta är kursen för dig som vill lära dig grunderna inom idrotten segling som du kommer kunna ha glädje av resten av livet. Kursen kombinerar segling med lek och lärande! Bland annat kommer du få lära dig att rigga upp jollen med segel och allt som behövs, segla i alla möjliga vindriktningar och ta dig in och ut från bryggan själv. Med hjälp av våra lyhörda instruktörers vägledning och praktiska övningar är vi säkra på att du snart kommer känna dig som hemma på vattnet!

 

Kurstid: 32,5 timmar 

Denna kurs motsvarar steg 1 av 3 av Svenska Seglarförbundets kursplan

Kunskapskrav: Simkunnighet 200 m

Kursavgift: 2600 kr + medlemsavgift 

 

Länk till anmälan

 

Steg 3 Fortsättare Optimist 

Har du nyligen upptäckt tjusningen med segling och vill fortsätta växa som seglare? Då är denna kurs definitivt för dig! Målet med vår fortsättningskurs är att ge dig verktygen du behöver för att kunna segla en Optimist med självsäkerhet och självständighet. Vi kommer hjälpa dig att fortsätta utveckla, förfina och befästa de kunskaper du har fått från antingen vår nybörjarkurs eller andra seglingserfarenheter.

 

Denna kurs motsvarar steg 2 av 3 av Svenska Seglarförbundets kursplan

Kunskapskrav: Simkunnighet 200 m

Kurstid: 32,5 timmar 

Kursavgift: 2600 kr + medlemsavgift

 

Länk till anmälan

 

Steg 4 Grön Träningsgrupp

I vår gröna träningsgrupp har du möjlighet att fortsätta segla kontinuerligt för att befästa dina kunskaper och tränaren hjälper dig att ta din segling vidare. För dig som gått seglarskola är träningen gratis hela sommaren.

MER INFO HÄR