klicka här för att boka kurs, träning, jolleplats
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Information om Torsdagssegling 2023

Hej, seglare!

Jesper Falkebo och jag, Björn Olsson, koordinerar årets upplaga.

 

Notera i kalendrarna och samla era team:

Första delseglingen drar igång torsdagen den 4:e maj med 5- minuterssignalen kl. 18.40.
Nyhet för 2023-års MSS Torsdagsseglingar är att vi gör en delklass för Folkbåtarna som nu initierar en egen cup i den södra fleeten. Nu (9!) st. Folkbåtar. För att vi inte ska störa dessa och även få en samling gemensamt i hamn efter race så kommer Folkbåtarna att starta 15 minuter före övriga båtar. Folkbåtarna räknas såklart även in i totalcupen.

 

Förutsättningar:
Med undantag för torsdagarna den 18:e maj (Kristi himmelsfärd) och den 22:e juni (dagen före Midsommarafton) så seglar vi alla torsdagar t.o.m. juni ut och sedan startar vi andra ”halvlek” torsdagen den 10:e augusti med seglingar fram t.o.m. torsdagen den 21:e september samt en Grand final med 3 tighta race som avslutning lördagen den 23:e september.
Med hela MSS-Torsdagseglingsserien, vår och höst inkl. Grand finalseglingarna som grund så korar vi MSS- kölbåtsklubbmästare 2023.
Titelhållaren från 2022 är team Per-Håkan Persson i J24 som vi får jaga i år!

 

Seglingsföreskrifterna ”återvinner” vi och banan samt förutsättningarna för resultatsammanställningen är samma som i fjol dock med följande undantag: Vi begränsar seglandet söderut från piren till att hålla sig utanför de orangea bojarna som ligger där. Detta för att inte riskera bottenkänning bara för att få strömlä och dessutom är det mera rättvist då båtarna sticker olika djupt.

 

Vi kommer också göra allvar av att få till en aftersail med korv och öl (även alternativ) till självkostnadspris.
Som tidigare kostar det inte något att vara med, men vi vill ha er anmälan per mail till MSS-kansli och då anger ni följande:

  • Rorsman
  • Båttyp
  • Segelnummer
  • Båtnamn
  • SRS-tal

Väl mött! 

Seglarhälsningar Jesper och Björn

Nyheter från föreningen