klicka här för att boka kurs, träning, jolleplats
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MSS Mastlag

MSS Mastlag jobbar hårt varje vinter med att hålla vår vackra signalmast i bästa skick.

 

Vintern 2008-2009 genomgår masten en större renovering och har tagits ner helt. Masten finns just nu i en lokal i fiskehamn och skall slipas och lackeras mm. Det krävs stort kunnande och skicklighet för att behålla masten i sitt vackra skick.

 

Signalmasten är en stolthet för Malmö Segel Sällskap och vid segelsäsongens invigning den 1 maj varje år hissar mastlaget stor flaggning vilket innebär signalflaggor, Svensk flagg och MSS standert. Ordförande håller invigningstal och kanonskott skjuts för att inviga säsongen. Därefter bjuder MSS sina medlemmar på smörgåssnittar och öl/vatten/snaps. Vårsånger sjungs av kör.

 

Under kappseglingar används signalmasten vid invignings- och prisutdelningsceremonier och bidrar som en elegant prydnad över hamnen. Masten kan även användas vid andra tillfällen och varje dag under segelsäsongen flaggas med Svenska flaggan.

 

Masten försågs 2005 med belysning som ytteligare berikade mastens skönhet.