klicka här för att boka kurs, träning, jolleplats
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dragon Force 65

Ni har kanske redan sett ett entusiastiskt gäng stående på bryggan i full koncentration med blicken mot radiostyrda segelbåtar. Det vi håller på med är Radiosegling och är ett alldeles utmärkt komplement till vanlig segling, inte minst vid kallare väder när man tagit upp båten för vinterförvaring. Segelbåten heter DragonForce 65 och är en strikt entypsklass. I princip är enbart sändare och segel fria att välja, dock inom klassreglerna. Båten designades av de tre mycket erfarna radioseglarna från England, Mark Dicks, John Tushingham och Micke Weston. Klassen har snabbt blivit en succé. På kort tid har över 12.000 båtar tillverkas sedan starten 2013. I Sverige är det över 600 registrerade svenska seglare. Anledningen till det stora intresset är förutom att den seglar väldigt bra, så är den förhållandevis billig att köpa. Båten får seglas med tre olika riggar och det väljer man beroende på vindstyrka. Detta gör att man i princip alltid kan ta båten under armen och komma ned till hamnen och segla oavsett väder och vind.

I Malmö är vi nu över 45 stycken som nappat på radioseglandet och vi kör organiserade träningar var söndag året runt och när det är ljusare, även på tisdagskvällar. Är man intresserad av att delta i kappseglingar runtom i Sverige finns ett digert tävlingsprogram för 2017. I april kommer det att vara en riksrankingkappsegling i Malmö och då kommer seglare från hela Sverige. Till hösten kör vi det prestigefulla Klubbmästerskapet.

Är det några frågor kring hur man skaffar båt eller något annat kring radioseglande så kontakta Stefan Sandahl.

 

Länkar om DF65:

http://dragonforce65.se/                                                                Svenska DF65 hemsidan

http://dragonforce65.se/malmo-limhamn/                            Malmös DF65 hemsida med länk till facebook

 
Vi samarbetar med