klicka här för att boka kurs, träning, jolleplats
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
C55 Kölbåt - Träna för att tävla

I C55 erbjuds minst ett tränarlett pass per vecka, dvs. ca 10 tillfällen på försäsongen och lika många under eftersäsongen. Extra träningstillfällen kan erbjudas i händelse av kappseglingsträning vid uttagning till MYST (Malmö Youth Sailing Team). Träningsdagar kan flyttas vid behov och efter överenskommelse med ansvarig tränare. 

Tränaren erbjuder även extra aktiviteter vid intresse - såsom sprintseglingsläger, föreläsning i kappseglingsregler, taktik och strategi vid tävling, etc.  

 

Förkunskaper för att delta
Du ska ha klarat av seglarskolans nivå för fortsättnings-/grön kappsegling eller ha motsvarande kunskaper. Du bör ha viss erfarenhet av att segla med spinnaker och vara minst 13 (det året som du fyller 13) och kunna simma minst 200 meter. 

 

Malmö Youth Sailing Team (C55)
Som deltagare i träningsgruppen kan du bli uttagen till MSS ungdomslag i kölbåt. Fokus läggs på förberedelser inför årets JR-Cup, USM och SM i C55. (Max ålder är 20 år för deltagare). Lagkapten: Alexander Krokstäde som tar ut seglare till teamet. 

 

Träningsperioder
VT: April-Juni (beräknad start 18 april, men kan skjutas upp om vattnet fortfarande är för kallt)
HT: Augusti-Oktober

Fysträning tisdagar oktober - april

 

Träningstider 2022
Måndag: 17:00-20:00 (Ej under oktober)
Lördag: 14:00-17:00

 

Anmälankansli@malmosegelsallskap.se

 

Ansvarig tränare: Melker Almquist, Nils Simonsson, Viggo Löfgren

C55 Träningssäsongen 2020/21 i kort
Hårdvindsträning, Team LEC och C55 SM i Hjuvik 2020 som ledde till Silver

Våren 2021 i kort

Under våren har vi varit 7 stycken ungdomar som har tränat C55 som fortsatte från 2020, 2 av ungdomarna har gått vidare till att träna i J70 gruppen.

Vi tränade Onsdagar och söndagar. Tyvärr så påverkade Covid-19 seglingstävlingarna så vi har ej kommit iväg på kappseglingar som annars hade skett.

Men till hösten hoppas vi restriktionerna har släppt och vi kommer iväg på tävlingar.

 

2020 i kort

Träningsgruppen C55 startade på våren 2020 med 5 ungdomar som gick i gruppen och av dessa 5 så var 3 stycken både på SM i C55 samt ungdoms SM i matchracing, C55 tränare Jacob Reuterskiöld var även på SM i C55 som Hjuviks Båtklubb arrangerade och där han vann han ett silver.

Efter sommaren seglarskolekurser så var det många ungdomar som ville fortsätta segla och då är det C55 som Malmö Segelsällskap erbjuder träning i om man inte äger en egen båt. Det var 12 nya elever som började segla C55 och fastande för sporten segling.

De tränade 2 gånger i vecka och genomförde en grön kappsegling på vattnet utanför MSS med bravur, extra roligt är det att 4 stycken av dem som har tränat C55 förra året kommer börja som hjälpinstruktörer i seglarskolan 2021.

C55:an

C55an är ritad av Pelle Petterson som har lyckats skapa en rolig, säker och enkel segelbåt som riktar sig mot såväl junior- som vuxenkappseglare. C55an seglas på två vuxna med enkelhet medan juniorer tävlar på tre.. 
Träningsgruppen på Malmö Segelsällskap är för ungdomar och vuxna som vill utveckla sin segling och önskar att segla i team med möjlighet till att tävla. Vi seglar C55 som är en liten kölbåt för 2 eller 3 seglare med tre segel – storsegel, fock och spinnaker. 

 

Designer: Pelle Pettersson
Längd: 5.51m
Bredd: 2.05m
Djup: 0.4-1.1m
Totalvikt: 530kg
Kölvikt: 180kg
Storsegelyta: 10,8m²
Fockyta: 6.5m²
Spinnakeryta: 21m²

 
Vi samarbetar med