klicka här för att boka kurs, träning, jolleplats
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Om MSS träningsverksamhet - Träna för att tävla

Malmö Segelsällskap bedriver träningsverksamhet i Limhamns småbåtshamn och på vattnet utanför.
Vår träningsverksamhet riktar sig till ungdomar och vuxna som tränar och tävlar på olika nivåer. Vi har träningsgrupper från grön nivå för nybörjare till röd nivå för de som kappseglar på internationell nivå.


Träningen på MSS är indelad efter Svenska Seglarförbundets modell. Modellen beskriver de olika nivåerna inom segling och alla aktörer innefattas, dvs. seglare, tränare och ledare med olika uppgifter på kappseglingsbanan, mer information hittar om detta hittar ni under "Träningsguiden" till vänster.
 
MSS erbjuder följande: 
För barn och ungdomar finns träningsgrupper i:

  • Optimist - på grön, blå/röd nivå enligt SSFs modell
  • Kona One – vindsurfing
  • Laser- 4,7/Radial/Standard
  • C55 - liten kölbåt som seglas på 3 personer och med spinnaker

För ungdomar och vuxna har vi träningsgrupper i:

  • Kona One – vindsurfing
  • Laser 4,7/Radial/Standard (klubben har ett fåtal båtar att hyra för enstaka tillfällen)
  • Finnjolle om du har egen båt
  • J/70 – på blå/röd nivå enligt SSFs modell.
  • J/24


För att kunna börja träna i en av Malmö Segelsällskaps träningsgrupper så krävs det att du har förkunskaper i segling. Det kan innebära att man har seglat som ung och vill återuppta seglingen som träningsform, till det att man redan har erfarenheter av tävlingssegling på hög nivå. 

 

Om man inte har seglat tidigare eller om det var väldigt länge sedan man seglade så hänvisar vi till Malmö Segelsällskaps Seglarskola som erbjuder kurser i allt från grundläggande segling till övergångsgrupp till grön kappseglingsnivå och spinnakersegling i flermansjolle (C55) eller i kölbåt (J24).


För mer information om träningsverksamheten på Malmö Segelsällskap, vänligen se träningsguiden.
Om du är intresserad av att börja träna i en träningsgrupp och vill ha mer information, vänligen kontakta MSS kansli på kansli@malmosegelsallskap.se eller respektive ansvarig tränare.

Läs gärna mer i "Träningsguiden".

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 
Vi samarbetar med