Hoppa till sidans innehåll

Allt börjar med lokal segling!


Vi välkomnar särskilt kontinuerligt deltagande av MSS egen flotta av skolbåtar och jollar.

NÄR
Liksom tidigare sker uppstart första torsdagen i maj och totalt 15 kvällsseglingar vår och höst är planerade till och med sista torsdagen i september med uppehåll i juli.
Utöver detta så kommer vi också ha en ” Grand-final”- avslutning lördagen direkt efter det med 2 delseglingar som ges extra vikt och allt för att hålla spänningen vid liv!

HUR
Vi kommer att ha 2 starter vid varje delseglingstillfälle där den 2:a starten är öppen för nya och inte så rutinerade seglare.
Starten kommer som tidigare att ske vid tornet på yttre piren och banan signaleras med skyltar i tornet och startproceduren med flaggor och signalhorn för respektive start.
Separat får ni en banbeskrivning och det kommer också vara en torntjänstlista (det kommer finnas tydliga instruktioner hur det går till i tornet). Det är också intressant att se racen från ovan och alla team kommer att göra en torntjänst under säsongen.

POÄNG
Vi kommer poängmässigt premiera ett flitigt deltagande, men ändra vikten i poängen så att man inte straffas så mycket som tidigare för ett icke-deltagande.
Det kommer också ges möjlighet att hämta hem poäng från deltagande i vår grannklubb Lagunens kvällsseglingar, allt för att stimulera segling i allmänhet.
Vi kommer också att uppmärksamma årets rookie förutom korande av 3 medaljörer i totalen. Vid genomförande av 15 seglingar så stryks den sämsta under våren och även den sämsta under höstens race. Vid de avslutande seglingarna på lördagen så räknas båda seglingarna och med dubbel poängvikt i lördagens sista delsegling.
Allt för att hålla spänningen vid liv in i det sista.

AFTER-SAIL
Förutsatt att pandemin är undanröjd så kommer vi lite längre fram ha en after-sail efter varje delsegling.

ANMÄLNING
Ni anmäler er med ett mail till MSS kansli: This is a mailto link
och gärna senast den 1:e maj. Ange: Namn på rorsman, team, båttyp, båtnamn, segelnummer och SRS-tal med och utan undanvindssegel, mailadress och mobilnummer.

Har ni några frågor så ring eller maila till mig:
076 85 30 293 This is a mailto link

Väl mött!
Seglarhälsningar
Björn
Uppdaterad: 30 JAN 2019 08:51

Postadress:
Malmö Segel Sällskap - Segling
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Besöksadress:
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: +4640154448
E-post: kansli@malmosegelsal...

Se all info