Hoppa till sidans innehåll

Allt börjar med lokal segling!


Alla är välkomna, nya seglare och ”gamla rävar” tillsammans på havet och på en trevlig aftersail efter kvällens race*

OBS! Vi följer myndigheternas anvisningar avseende Covid 19 och respektive besättning tar själv med sig egen dricka och förtäring och vi har aftersail utomhus med distans mellan oss. Seglingsföreskrifterna finns digitalt och vi har inget rorsmansmöte.

Gemensam start kl. 18.45 och seglar på SRS-handikapp

I hamnen ligger det över 1000 båtar och vi vill ha ut så många som möjligt, stora som små båtar, enkel- och flerskrov, häftiga ”maskiner” och cruisingbåtar, kompletta team och shorthanded. MSS har också en egen fleet av båtar som ni kan utnyttja fritt som medlem. Ta chansen och häng med!

Vi seglar en serie på 15 delseglingar(!) med start den 7:e maj och sedan kör vi på fram till 25:e juni för att sedan efter uppehåll i juli vara tillbaka på banan den 6:e augusti och ända fram till den 24:e september. Vi försöker anpassa varje delsegling så att det tar ca. 1 timma att segla banan för de minsta båtarna. Starten kommer att gå publikvänligt precis utanför piren vid starttornet och signaleras med flaggor och signalhorn med 5-4-1- minuterssignaler och sedan startsignal. Kvällens bana visas från tornet med siffror på de utlagda bojar och fasta märken som ska rundas. Alla deltagare får en banbeskrivning för säsongen med dessa rundningsmärken angivna.

De 13 bästa resultaten räknas och vi korar året bästa Torsdagsseglare, men även årets rookies och kvällens vinnare.

Det är också intressant att se racen lite från ovan, i detta fallet från MSS starttorn och i upplägget ingår att varje team gör ”torntjänst” och agerar starter en gång under säsongen. Det är inget krångligt att vara i tornet och det kommer finnas instruktioner och hjälp om du/ni är tveksamma.

Ni anmäler er på mail till MSS på : This is a mailto link Du/ni anger båttyp, båtnamn, teamnamn (vi kommer att uppmärksamma teamen), rorsman och gärna era teammedlemmar, mobilnummer och e-mail.

Snarast efter detta gör vi en torntjänstlista (och kan ni inte vid föreslaget datum så kan ni få byta med något annat team, det fixar ni lätt själva efter kontakt med dem).

Som kontaktperson och ansvarig för MSS Torsdagsseglingar 2020 är:

Björn Olsson

som seglar H-båten SWE 533 team Björnligan, Bryggplats K10.

Mobil: 076 85 30 293

Mail: This is a mailto link

 

 

Uppdaterad: 30 JAN 2019 08:51

Postadress:
Malmö Segel Sällskap - Segling
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Besöksadress:
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: +4640154448
E-post: This is a mailto link

Se all info