Hoppa till sidans innehåll

Teroikurser


Kappseglingsregler 2019

 

Förarintygs kurs

Förarintyget låter dig ta rodret ombord! Kursen ger dig grundläggande kunskap i navigation, sjövett och säkerhet i dagsljus

I effektivt och högt tempo går vi igenom navigation, väjningsregler och säkerhet på sjön. Ett Förarintyg visar att du har grundläggande teoretiska kunskaper och förmåga att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Kursen avslutas med en skrivning för NFB:s Förarintyg. Förhoppningsvis går du från skrivningstillfället med stolta steg och ditt nya intyg i handen.

Kursen genomförs normalt under vinterhalvåret och är på cirka 20 timmar. 

Inga planerade tillfällen.


Kustskepparintygs kurs

Kustskepparen är kursen för dig som vill bli en riktigt kompetent fritidsskeppare och få rätt att framföra fritidskepp.

För dig som vill köra en fritidsbåt som är längre än 12 meter och bredare än 4 meter är Kustskepparen ett krav.


Du får lära dig att navigera utomskärs och/eller i mörker, med hänsyn till missvisning och deviation. Vi lär oss också att navigera efter fyrar, att göra man-överbord-manöver i mörker, använda GPS, plotter och radar samt att utföra positions- och deviationsbestämning. Eftersom man lär sig bäst genom att göra, ingår båtpraktik med mörkerkörning. Kursen avslutas med uppskrivning för NFB:s Kustskepparintyg. Dagpraktik och Förarintyg är ett förhandskrav.

Kursen genomförs normalt under försäsongen för att ge dig förutsättningar att kunna nyttja intyget under den kommande säsongen.

Inga planerade tillfällen.

 

 

Uppdaterad: 25 JAN 2019 14:17

Postadress:
Malmö Segel Sällskap - Segling
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Besöksadress:
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: +4640154448
E-post: This is a mailto link

Se all info