Hoppa till sidans innehåll

Youth Sailing Champions League

19 JUN 2019 13:07
Malmö Youth Sailing Team tog sig tidigare i våras vidare från kvalet och är nu på väg till Kiel för att kappsegla mot 21 andra ungdomsteam.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2019 13:07

Youth Sailing Champions League (YCSL) är en tävling för klubblag. Ungdomarna får max ha fyllt 21 år och endast klubbar som är med i sitt lands nationella klubbliga blir inbjudna. Tävlingen seglas 22-24 juni och är den del av Kieler Woche, väldrens stösrta återkommande regatta.  

Malmös team består av Ludvig Fröding (rorsman), Ville Johnsson Stjernström (trimmer),  Philip Wallin Remmer (trimmer) och Alexander Krokstäde (fördäckare), samma laguppställning som deltog i kvalet. 

- Det ska bli grymt kul att få tävla nu i Kiel. Det kommer 21 lag från nio olika länder och det ser ut att bli stenhård konkurrens. Ambitionen är att lära sig så mycket som det bara går och placeringen, den får bli som den blir, säger Ludvig Fröding. 

Tävlingen seglas i båttypen J/70, sådana som ungdomarna tränar i på hemmaplan och även samma båttyp som används i Allsvenskan Segling. I varje race seglar sju team mot varandra och roterar sedan mellan båtarna så att alla till slut har mött alla. På YSCL får teamen välja om de vill segla med en besättning på fyra eller fem personer. Det finns både för och nackdelar med båda alternativen. Fördelen är att besättningen får en bättre hävarm när det blåser mycket, medan nackdelen är att det kan bli ganska trångt ombord. MSS lag får sällskap Skanörs Båtklubb som också skickar sitt ungdomslag. 

Vi önskar killarna stort lycka till!  

Fullständig deltagarlista finns r
Länk till tracking och resultat (uppdateras)
Länk till tävlingens hemsida 

Önskar du bli medlem i MSS!

Ansök här!

MSS så Sailarena

 

Följ MSS på Facebook och Instagram

 

Stötta MSS via Gräsroten

 

 Stöd MSS genom att teckan din båtförsäkring hos Svenska Sjö!

 

 

 ssf

 

 

 

 

Postadress:
Malmö Segel Sällskap - Segling
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Besöksadress:
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: +4640154448
E-post: This is a mailto link

Se all info