Hoppa till sidans innehåll

Torsdagsseglingar 2020 drar nu igång!

30 APR 2020 09:47
Vi seglar en serie på 15 delseglingar(!) med start den 7:e maj och sedan kör vi på fram till 25:e juni för att sedan efter uppehåll i juli vara tillbaka på banan den 6:e augusti och ända fram till den 24:e september.
  • Skapad: 30 APR 2020 09:47

Allt börjar med lokala seglingar och säsongen 2020 kommer vi att göra ett rejält omtag på MSS Torsdagsseglingar med start i maj.

Alla är välkomna, nya seglare och ”gamla rävar” tillsammans på havet och på en trevlig aftersail efter kvällens race* OBS! Vi följer myndigheternas anvisningar avseende Coronan och respektive besättning tar själv med sig egen dricka och förtäring och vi har aftersail utomhus med distans mellan oss. Seglingsföreskrifterna finns digitalt och vi har inget rorsmansmöte.

Vi har gemensam start kl. 18.45 och seglar på SRS-handikapp. Nya seglare har chansen att få tips från mera rutinerade, ”seniora” team kan få ombord nya yngre förmågor och det finns också chans att få hjälp innan racen och även att gå igenom vad som hände och inte hände vid eftersnacket på MSS Torsdagsseglingsaftersail.

I hamnen ligger det över 1000 båtar och vi vill ha ut så många som möjligt, stora som små båtar, enkel- och flerskrov, häftiga ”maskiner” och cruisingbåtar, kompletta team och shorthanded. MSS har också en egen fleet av J24, J70 och C55 som ni kan utnyttja efter kontakt med kansliet och seglarskolan. Ta chansen och häng med!

Vi seglar en serie på 15 delseglingar(!) med start den 7:e maj och sedan kör vi på fram till 25:e juni för att sedan efter uppehåll i juli vara tillbaka på banan den 6:e augusti och ända fram till den 24:e september. Vi försöker anpassa varje delsegling så att det tar ca. 1 timma att segla banan för de minsta båtarna. Starten kommer att gå publikvänligt precis utanför piren vid starttornet och signaleras med flaggor och signalhorn med 5-4-1- minuterssignaler och sedan startsignal. Kvällens bana visas från tornet med siffror på de utlagda bojar och fasta märken som ska rundas. Alla deltagare får en banbeskrivning för säsongen med dessa rundningsmärken angivna.

De 13 bästa resultaten räknas och vi korar året bästa MSS Torsdagsseglare, men även årets rookies och kvällens vinnare.

Det är också intressant att se racen lite från ovan, i detta fallet från MSS starttorn och i upplägget ingår att varje team gör ”torntjänst” och agerar starter en gång under säsongen. Det är inget krångligt att vara i tornet och det kommer finnas instruktioner och hjälp om du/ni är tveksamma.

Ni anmäler er på mail till MSS på : This is a mailto link senast den 4/5 2020. Du/ni anger båttyp, båtnamn, teamnamn (vi kommer att uppmärksamma teamen), rorsman och gärna era teammedlemmar, mobilnummer och e-mail.

Snarast efter detta gör vi en torntjänstlista (och kan ni inte vid föreslaget datum så kan ni få byta med något annat team, det fixar ni lätt själva efter kontakt med dem).

Som kontaktperson och ansvarig för MSS Torsdagsseglingar 2020 är:

Björn Olsson som seglar H-båten SWE 533 team Björnligan och som du hittar på bryggplats K10.

Du/ni är alltid välkomna till oss på bryggplats K10 så kan vi snacka mera inför racen etc.

Har du några andra frågorkontakta Björn på 076 85 30 293 eller mail: This is a mailto link

Seglarhälsningar

MSS

Skribent: Susanne Troiza
Epost: Adressen Gömd

Önskar du bli medlem i MSS!

Ansök här!

MSS så Sailarena

 

Följ MSS på Facebook och Instagram

 

Stötta MSS via Gräsroten

 

 Stöd MSS genom att teckan din båtförsäkring hos Svenska Sjö!

 

 

 ssf

 

 

 

 

Postadress:
Malmö Segel Sällskap - Segling
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Besöksadress:
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: +4640154448
E-post: This is a mailto link

Se all info