Hoppa till sidans innehåll

MSS Kona One Vindsurfing tar fart!

03 SEP 2020 12:03
Två helger i rad med fina dagar för vindsurfing! - Limhamn den 23/8 vid MSS Kona One race och vid Kona One SM i Motala den 29/8!
  • Skapad: 03 SEP 2020 12:03

I lördags den 29/8 avgjordes SM i vindsurfing i kappseglingsklassen Kona One i Motala. Totalt deltog 32 personer, varav 7 kvinnor, och en medelålder på omkring 40 (18 till 60) år. Vinnare blev den tidigare flerfaldiga SM-medaljören, trefaldiga VM-medaljören Björn Holm från KSSS. Silver gick även en Stockholmare, Carl Hjertberg från DSK, men bronset gick en skåning Magnus Lindstedt från klubben WeSurf i Hittarp. På 29 plats kom från MSS deltog Marcus Landgren. Vättern bjöd på medelvind på 7 m/s och 11 i byarna. Det seglades 5 race lördag och söndagens race ställdes in eftersom det var helt vindstilla.

Förra söndagen, den 23/8, hölls ett lyckat Kona One race av MSS med Ylva Hofvander Trulsson tillsammans med tävlingsledare Mikael Stamming. Guld och silver gick till två surfare från Vindsurfing gymnasiet och bronset till Kämpinge. Förhållande den dagen var väldigt tuffa med medelvind på 11 m/s och byar upp till 17 m/s. Ändå kämpade våra fyra ungdomar Ville Stjernström, Kalle Stjernström, Hampus Landgren och Truls Hofvander ut i Öresund. De var lite tufft för alla inkl för deras tränare Marcus Landgren, men en spännande upplevelse. Vi hade även klubbens egen proffs fotograf Per Erik Ahlberg.

MSS har 6 Kona One brädor med tillhörande riggar i flera storlekar för ungdomar och vuxna som medlemmar får hyra om man gått MSS vindsurfingkurs. MSS arrangerade i somras flera kortare vindsurfingkurser. För de som vill fortsätta vindsurfa finns det träning en gång i veckan. Amanda Perols, Marcus Landgren och Lovisa Wallman håller i träningarna. Ansvarig för vindsurfingen är Lovisa Wallman som gått vindsurfing gymnasiet i Varberg, väl förtrogen med Kona One, hon har deltagit vid både SM och VM.

Vid pennan, Marcus Landgren
Bilder: Per Erik Ahlberg & Marcus Landgren

Skribent: Susanne Troiza
Epost: Adressen Gömd

Önskar du bli medlem i MSS!

Ansök här!

MSS så Sailarena

 

Följ MSS på Facebook och Instagram

 

Stötta MSS via Gräsroten

 

 Stöd MSS genom att teckan din båtförsäkring hos Svenska Sjö!

 

 

 ssf

 

 

 

 

Postadress:
Malmö Segel Sällskap - Segling
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Besöksadress:
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: +4640154448
E-post: This is a mailto link

Se all info