Hoppa till sidans innehåll

Årets första Finnjolletävling 2020

27 AUG 2020 11:44
På Danska Reersö (norr om Stora Bältsbron) var det Danska mästerskapen i Finnjolle fre-sön, Peter O, Stefan S, Olof L och Mats J deltog ifrån MSS bland de 49 anmälda.
  • Skapad: 27 AUG 2020 11:44

På fredagen gjordes först startförsök efter lunch medans vinden tilltog, några master knäcktes innan vi skickades in i hamnen i ca två timmar, därefter genomfördes två race i hårdvind 10-14m/s.
Efter seglingarna var det gemensam middag för alla seglare som bjöds i ett uppslaget tält.

På lördagen fick vi gjort tre race i ”endast 8-12m/s” och var inne tidigt på eftermiddagen då det inväntades åskbyar senare på eftermiddagen.
Väl i hamn var det traditionsenligt ”moleöl” och grillad korv och senare på kvällen återigen gemensam middag med närodlade musslor samt lax som fiskindustrin Musholmen sponsrade, fin fint!

Söndagen bjöd på mycket vind o starten blev uppskjuten till en början och därefter avblåst. Alla seglare var nöjda med beslutet och eftersom fem seglingar genomförts så var mästerskapet godkänt.
Danskarna är grymma på att få till ”hygge” i samband med seglingarna förutom de nämnda middagarna var det frukostbuffé och färdiggjorda lunchpaket, vilken service!
Okej, kanske lite mycket mat men det behövs energi att tämja Finnjollebesten.

Regattan vanns av före detta världsmästaren Thomas Schmid (Tyskland), Bas de Waal från Holland på andraplats, Otto Strandvig från Danmark på tredjeplats.
Resultatmässigt presterade MSS mycket bra, tre seglare bland de topp 10.
4 plats Peter Overup SWE72 (4, (10), 6, 4, 3)
7 plats Olof Lundqvist SWE32 (3, (11), 7, 8, 7)
9 plats Stefan Sandahl SWE12 (7, 16, 8, 5, (18))
Mats Johnsson SWE87som precis börjat segla Finnjolle var ute på startförsöken på fredagen men tog det kloka och säkra resten av regattan med DNS.

Nu tränar- och kappseglar vi vidare för att höja nivån ytterligare, Olof och Stefan ska segla Master EM i Polen nästa vecka, därefter blir det Dragör Open andra helgen i september.

Vid pennan, Peter Overup

Skribent: Susanne Troiza
Epost: Adressen Gömd

Önskar du bli medlem i MSS!

Ansök här!

MSS så Sailarena

 

Följ MSS på Facebook och Instagram

 

Stötta MSS via Gräsroten

 

 Stöd MSS genom att teckan din båtförsäkring hos Svenska Sjö!

 

 

 ssf

 

 

 

 

Postadress:
Malmö Segel Sällskap - Segling
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Besöksadress:
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: +4640154448
E-post: This is a mailto link

Se all info