Hoppa till sidans innehåll

MSS


MSS grundades år 1876. Läs gärna mer om klubbens historik (se flik).


MSS har sitt klubbhus och verksamhet i Limhamns Småbåtshamn som är belägen ca 6 km sydväst om Malmö centrum. Hamnen rymmer ca 1.100 båtar.

I klubbhuset finns kansli, klubbrum, restaurang, toaletter, duschar och bastu m.m. Uppläggningsplats för jollar samt två slipar nära klubbhuset. Det finns kranar och utrustningskaj och tillgång till el vid samtliga kajplatser i hamnen som drivs av de tre segelklubbarna gemensamt. Lediga gästplatser markeras med grön skylt. Hamnen är gästhamn för Svenska Turistföreningen. Goda parkeringsmöjligheter nära klubbhuset. Limhamns centrum med affärer m.m. finns på gångavstånd (ca 500-1000 m) från hamnen. Söder om hamnen (ca 300 m) finns rekreationsområdet Sibbarp med kallbadhus, badstränder och campingområde.
Den 1:e juli  2000 öppnades Öresundsbron mellan Limhamn och Amager för bil och tågtrafik. Det innebär att det är möjligt att resa med tåg från Malmö centralstation till Köpenhamns centralstation på ca 20 minuter. Närmaste station om man vill resa från MSS och Småbåtshamnen är "Hyllie". Bussar går till Hyllie nära hamnen. Bron utgör en mäktig syn från MSS klubbhus på den södra horisonten.

Öresund bjuder på många trevliga hamnar att segla till. Närmast är Dragör ca 9 dm från Limhamn. Köpenhamn ligger ca 15 dm från Limhamn. Från Köpenhamn kan man segla tätt intill den danska guldkusten till Helsingör med många avstickare in i hamnar som Hellerup, Skovshoved, Rungsted, Sletten, Humlebaek m fl. Helsingörs Nordhavn är en pärla med härlig strand och mysigt byliv. På den svenska sidan är kusten grundare och seglare måste hålla längre ut från kusten vilket gör att man inte känner samma intimitet. Mysiga hamnar är dock Skanör (med mycket fina bad), Falsterbokanalen, Klagshamn, Lomma, Vikhög, Råå m.fl. Många seglar till Ven för att promenera och cykla. En vacker ö med många sevärdheter och två bra hamnar Bäckviken (färjehamn mot Landskrona) och det legendomsusade Kyrkbacken med sin vackra kyrka på branten av Backafall.

MSS har skickliga seglare såväl på junior som seniorsidan. Klubben arrangerar regattor, ofta i samarbete med andra klubbar i regionen.  Under segelsäsongen pågår regelbundet träningssegling för jollar och kölbåtar.

MSS bedriver i egen regi även Seglarskola för barn, ungdomar och vuxna under segelsäsongen.

Hoppas att Du såväl som medlem i MSS och som gäst på denna hemsida har glädje av innehållet. Vill Du veta mer om klubben och vår verksamheten så slå en signal eller sänd ett e-mail till MSS kansli.

Uppdaterad: 17 DEC 2018 12:37

Önskar du bli medlem i MSS!

Ansök här!

MSS så Sailarena

 

Följ MSS på Facebook och Instagram

 

Stötta MSS via Gräsroten

 

 Stöd MSS genom att teckan din båtförsäkring hos Svenska Sjö!

 

 

 ssf

 

 

 

 

Postadress:
Malmö Segel Sällskap - Segling
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Besöksadress:
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: +4640154448
E-post: This is a mailto link

Se all info