Hoppa till sidans innehåll

Jolle


Här hittar du information och planering för MSS träningsgrupper.

Malmö Segel Sällskap har en omfattande träningsverksamhet och är en av Svenska Seglarförbundets ungdomsvänliga klubbar, detta innebär att vi också tillämpar SSFs "färgpyramid" för uppdelning i träningsgrupper. Läs mer nedan om färgpyramiden.

Vi har träningsgrupper i följande klasser:

 

Färgpyramiden


För ett par år sen introducerade Svenska seglarförbundet den så kallade färgpyramiden. Den följer samma färgschema som skidbackarna där grön utgör nybörjarnivå och svart riktigt avancerad nivå. Att titta på färgpyramden tillsammans med dess kunskapsmålsbeskrivningar är ett bra sätt att få en uppfattning om vart man befinner sig i sin utveckling som seglare samtidigt som den ger en fingervisning om vad som kommer härnäst i utvecklingen. Den är också ett ypperligt hjälpmedel för de seglare som vill sätta upp tyliga och mätbara mål för sitt seglande. Sådana mål är ofta en sporre i idrottssammanhang och därför har vi tagit fram en tydlig kunskapsmålbeskrivning för respektive nivå. För att läsa mer om vår målbeskrivning för respektive nivå kan du klicka på rubrikerna till vänster.

SSFs färgpyramid

Vill du läsa mer om vad Svenska seglarförbundet skriver om färgpyramiden kan du klicka här. Till färgpyramiden på SSFs hemsida.

     


      
      

     

     

Uppdaterad: 28 FEB 2017 18:01 Skribent: Jörgen Rosengren

Medlem i MSS!?

Ansök här om att bli medlem!

MSS på Facebook

MSS så Sailarena

Stötta MSS via Gräsroten

 Official Suppliers for MSS:

 

 

 

Gransegel 

 

 

 ssf

 

 

 

 

Postadress:
Malmö Segel Sällskap - Segling
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Besöksadress:
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: +46 40154448
E-post: This is a mailto link

Se all info