Hoppa till sidans innehåll

MSS seglar kval till Youth Champions League

23 MAJ 2019 21:27
24 - 25 maj har ungdomslag chansen att kvala in till Youth Sailing Champions League. Konceptet är detsamma som i Allsvenskan; korta race i sportbåten J/70. Självklart är MSS på plats!
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2019 21:27

Kvaltävlingen är ett samartbete mellan Allsvenskan och Norsk Sejlsportliga och arrangeras i Sandefjord i Norge. Efter kvalet avgörs det vilka lag som får försvara de svenska färgerna i Youth Sailing Champions League, 22 - 24 juni i Kiel, Tyskland. Här möter de sedan andra ungdomslag från hela Europa. 

Till helgens kval är det åtta lag anmälda, Malmö Seglesällskap, granklubben Skanörs båtklubb och sex norska lag. MSS team består av Ludvig Fröding, Ville Johnsson Stjernström, Alexander Krokstäde och Philip Wallin Remmer. Några av ungdomarna har tidigare medverkat i Allsvenskan, men flera av dem är relativt nya i J/70. 

- Vi åker till Norge för att ha roligt och lära oss så mycket som möjligt, säger Alexander. Vi har inte så bra koll på de norska seglarna, men Skanörs lag är bra så det kommer nog att bli en utmaning avslutar han innan teamet lämnar bryggan för en sista träning, tillsammans med just Skanörs team.  

Ungdomslagen får bestå av fyta till åtta personer i åldrarna 13 - 21 år, men ombord på J/70-båtarna under varje kappsegling finns plats för fyra eller fem besättningsmedlemmar, så det finns möjlighet att bytas av under tävlingens gång. 

Medlem i MSS!?

Ansök här om att bli medlem!

MSS på Facebook

MSS så Sailarena

Stötta MSS via Gräsroten

 Official Suppliers for MSS:

Gransegel

Onwater

 

Lindströms

 

 

 ssf

 

 

 

 

Postadress:
Malmö Segel Sällskap - Segling
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Besöksadress:
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: +4640154448
E-post: This is a mailto link

Se all info